martes, diciembre 22, 2009

Xerrada sobre mines antipersones

El passat 18 de desembre de 2009 dues persones que treballen per l'organització MOVIMENT PER LA PAU, la Lídia i la Maria Rosario, ens van estar parlant de les mines antipersonals. Hi ha que són per matar i hi ha que l'objectiu es ferir i mutilar les persones, i ens van parlar dels problemes per circular per les zones afectades. Ho vam estar veient mentre llegiem un conte: Ves en compte Maria Clara !! També vam veure moltes imatges de les mines i restes d'explossius de guerra.
El conte tractava d'una nena de Cumbia (Colombia) que vivia en una zona afectada per mines antipersonals en els correus del seu pare. Un dia va voler agafar una fruita i va tenir la mala sort que hi havia una mina i li va explotar. Va arribar a l'hospital després de moltes hores de cami i li van salvar la vida després de moltes operacions però va perdre una cama.
Un grup de veins de Cumbia van aconseguir que el president envies uns desminadors per treure les mines de la zona.

Tot i que el que ens han explicat és molt trist, ens ha agradat la xarrada, hem vist que la gent que viu en zones afectades per mines ho passa molt malament i que cal ajudar-les. També hem vist que tenim molta sort de viure aquí.
Albert Martínez i Jordi Zapata

No hay comentarios: