lunes, diciembre 07, 2009

Taller d'experiències 6è: L'erosió del sól i la sedimentació

L’experiment que vam fer sobre l’erosió de l’aigua va consistir en agafar dues caixes, en el nostre cas de plàstic, fer un forat d’ 1 o 2cm de diàmetre a un dels costats curts de la caixa i col.locar-hi un tub de goma d’1 o 2 cm de diàmetre.
Després de fer tot això vam posar pedres volcàniques, perquè en el moment d’ abocar la terra no sortís pel forat del tub. A continuació vam dipositar la terra dins de les dues caixes i hi vam posar llavors de gespa , només en una de les dues caixes. A continuació vam abocar una mica més de terra perquè acabés de tapar les llavors.
Quan vam tenir tot això fet ,vam regar les dues caixes. Com que les llavors encara no tenien ni arrels ni tija,en el moment d’abocar l’aigua, va sortir en tots dos recipients la mateixa quantitat de líquid pel tub .
Haurem d’ anar regant la caixa que tingui les llavors perquè creixin i poder comprovar de nou l’experiència de l’erosió de l’aigua.

Vam fer un experiment sobre la sedimentació d’un riu. Per valorar-ho vam recrear una situació el més semblant possible.
Vam anar al laboratori i vam fer grups; cada grup va agafar un got i el va omplir d’aigua, després vam agafar pedres,sorra i algunes branquetes que hi havia entre la sorra.Vam dipositar tots aquests materials dins d’un got d’aigua. Tot seguit el vam remenar i vam observar que l’aigua s’ havia tornat del color de la terra.
No sabíem si la sorra que havíem dipositat dins del got d’aigua s’havia dissolt ,i per això vam deixar reposar l’aigua perquè així, el proper dia podríem observar millor el que passava.


Albert Céspedes

No hay comentarios: