viernes, noviembre 02, 2018

PROJECTE: EDAT MITJANA

Amb la sortida del dia 30 d'octubre al Castell de Cardona, els alumnes de sisè hem acabat el primer projecte del curs sobre l'Edat Mitjana. Reis, nobles, cavallers, castells, guerres, invasions, terres, camperols, vassallatge, fam, pesta, gòtic, romànic... tot un món més que interessant per descobrir.

Després de setmanes de treball en grups aprofundint cadascun d'ells sobre un aspecte d'aquesta etapa tan llarga i tan interessant de la història, i després d'haver exposat a la resta de companys la informació treballada, vam rebre la visita de la família Bernadí - Forns, experta Edat Mitjana.
Els pares i el germà de l'Ona, i ella mateixa, van ensenyar-nos i explicar-nos de quina manera vestien a finals d'aquesta etapa i vam poder veure els vestits, els complements, les armes, armadures... de la societat d'aquella època.
Realment va ser molt interessant i curiós.

Per últim, i per acabar de donar sentit i forma a tot el que havíem estat treballant a classe, vam anar a fer una visita guiada al Castell de Cardona. Vam saber com era la vida dins d'un castell, vam estar al que va ser la presó,a dalt d'una torre de vigilància, al pati d'armes, al claustre, a l'esglesia d'estil romànic... Un castell, el de Cardona, molt important i molt influent en aquesta part de la història, tan coneguda com a època fosca, però que també va tenir grans moments.
Un dia molt interessant!

A continuació posem l'enllaç per veure totes les fotos de les diferents activitats.

No hay comentarios: