Amb la sortida del dia 30 d'octubre al Castell de Cardona, els alumnes de sisè hem acabat el primer projecte del curs sobre l'Edat Mitjana. Reis, nobles, cavallers, castells, guerres, invasions, terres, camperols, vassallatge, fam, pesta, gòtic, romànic... tot un món més que interessant per descobrir.
Després de setmanes de treball en grups aprofundint cadascun d'ells sobre un aspecte d'aquesta etapa tan llarga i tan interessant de la història, i després d'haver exposat a la resta de companys la informació treballada, vam rebre la visita de la família Bernadí - Forns, experta Edat Mitjana.
Els pares i el germà de l'Ona, i ella mateixa, van ensenyar-nos i explicar-nos de quina manera vestien a finals d'aquesta etapa i vam poder veure els vestits, els complements, les armes, armadures... de la societat d'aquella època.
Realment va ser molt interessant i curiós.
Per últim, i per acabar de donar sentit i forma a tot el que havíem estat treballant a classe, vam anar a fer una visita guiada al Castell de Cardona. Vam saber com era la vida dins d'un castell, vam estar al que va ser la presó,a dalt d'una torre de vigilància, al pati d'armes, al claustre, a l'esglesia d'estil romànic... Un castell, el de Cardona, molt important i molt influent en aquesta part de la història, tan coneguda com a època fosca, però que també va tenir grans moments.
Un dia molt interessant!
A Coneixement del Medi continuem amb el tema de la Prehistòria i ara hem treballat l'edat dels metalls. Com a activitat cooperativa i manipulativa hem creat un estri d'aquesta etapa. A la classe hem tingut tota una sèrie de materials i hem hagut d'inventar i crear un estri que tingués una utilitat per l'edat dels metalls.
Aquest ha estat el resultat: FOTOS
La sortida del primer trimestre de cinquè ha estat a les coves del Toll (Moià). Allà ens hem trobat uns monitors que ens han fet unes explicacions generals de la prehistòria i ens han ensenyat els estris i cabanes on es vivia en aquella època, així com diferents troballes de l'entorn de les coves. Ha estat molt interessant i profitós.
També hem fet la visita a la cova del Toll, una cova enorme i impressionant amb molts misteris amagats i on van viure els nostres avantpassats. Finalment, hem fet un taller en el qual hem creat un bronzidor; un estri que servia per comunicar-se a la prehistòria...
Bon dia,
Aqui ténim 5 cèntims de les activitats gimnàstiques que realitzem a les classes d'Educació Física. Adaptem el nivell de cadascú a la pràctica corresponent. Tothom té alguna cosa a fer en el seu nivell.
S'explica la importància de la SEGURETAT i ELEGÀNCIA en els moviments. Es reparteix una taula gimàstica on cada nen/a mira de fer amb seguretat el que pot. Es valora l'esforç i la constància.
Seguretat i respecte de les distàncies
Elegància i confiança en un mateix
Conscienciació dels propis límits
Taula gimnàstica amb possibilitat d'adaptació a nivells diferents
Xerrada amb els alumnes de conscienciació de la seguretat quan es fan activitats gimnàstiques.
Ells/es donant idees i expressant el perquè de tenir en compte la seguretat.
Preparant-se per estar còmodes
Practicant l'autonomia i la confiança en un mateix
Durant aquests dies hem treballat el text instructiu a català i hem estudiat més concretament la recepta.
Després de fer la teoria i les explicacions, cadascú ha buscat una recepta que li agrada, l'ha passada a net i després ha fet l'exposició oral a la resta de companys. A més, alguns hem portat la recepta feta i després hem fet un petit tastet a la classe.
Aquí teniu el vídeo amb uns segons de cada exposició...
Hola famílies!
Seguim treballant el tema de la prehistòria i l'activitat que hem fet del neolític, ha estat la ceràmica... Hem fet la tècnica que feien servir en el neolític per fer els vasos i objectes d'emmagatzematge. Després l'hem decorada amb sanefes i ornaments.
A l'assignatura de Coneixement del Medi estem treballant el tema de "La Prehistòria" i com a activitat pràctica i cooperativa hem fet art rupestre. Hem barrejat uns pigments i després hem fet les reproduccions que feien en el paleolític a les parets de les coves.
Aquí estem treballant amb les mans, tal i com feien en el palelític...
I aquest és el resultat que penjarem a la classe!!
El passat 19 de juny vam fer la celebració de comiat de 6è.
Primer vam anar a la capella on vam fer la celebració de final de curs.
Després els professors ens han dit algunes paraules de comiat de sisè i seguidament nosaltres també vam agrair la feina que han fet amb nosaltres.
Finalment vam veure un vídeo per recordar tota la nostra estada a l'escola des de P3 fina a 6è. I una sorpresa dels alumnes als professors donant les gràcies a tot el professorat de l'escola.
Després de tot això, vam anar a l'aula singular i vam fer una gran festa de comiat de 6è... va ser molt emotiu i emocionant.
El passat 7 i 8 de juny, les classes de sisè vam poder gaudir durant dos dies del parc de PortAventura i de l'hotel Caribe.
Ens ho vam genial i tot va anar molt bé!
A les hores de medi hem fet una activitat amb el microscopi. Primer hem après totes les parts d'un microscopi i com fer-lo servir, també hem après les seves utilitats. Ha estat engrescador i hem vist molts bacteris, virus, ales de mosca...
Mireu!
Desde la nova assignatura
"transforma", els alumnes de 5è B hem triat els HOSPITALS, per fer el
nostre projecte d’aprenentatge i servei. En el que sabem, el que volem
saber i el que ens agradaria fer del projecte hem treballat moltes de les idees
que després hem dut a la pràctica.Primer vam creure oportú conèixer
l’hospital del nostre poble, l’hospital Sant Joan de Déu de Martorell. Ens vam
posar en contacte amb la Begoña , responsable de i vam decidir anar-los a
visitar i portar-los un regalet fet per nosaltres (ninot de neu i polseres),
així que els 6 de març a la tarda els vam anar a veure. Va ser realment molt
emotiu, els malalts estaven molt contents que nens com nosaltres els anessin a
veure i els portessin un regal, per ells vam ser com una gota d’aigua freda i
per nosaltres un servei que mai oblidarem.
Després, ens feia molta il·lusió
conèixer una mica l’obra social de Sant Joan de Déu de Sant Cugat, ja que és un
hospital on molts de nosaltres hem anat alguna vegada de petits i ens han
tractat molt i molt bé. Per això ens vam posar amb contacte amb l’Òscar Esquè,
professor de l’escola i voluntari de l’obra social. Ell ens va donar tot de
material perquè poguéssim fer una parada de venta de coses per l’obra social.
Nosaltres vam fer uns fulletons publicitaris i un vídeo, promocionant la nostre
venta i el passat dijous 17 de maig vam fer la nostre parada. Vam recollir uns 700 € i estem molt contents d’haver aportat el nostre granet de sorra a aquest
obra tan important.
Ha estat un transforma que sempre recordarem!!!
Àlbum de fotos:
Col·laborant amb l'obra social Sant Joan de Déu https://photos.app.goo.gl/hsrC9aXPG3PV2vPq2 Visita a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell https://photos.app.goo.gl/6ObtuyFrAmL48Xzm1